perjantai 14. maaliskuuta 2014

Perjantai ilta yksin

Pitkästä aikaan vietettiin Rinon kanssa kaksin. En oikein teinnyt mitä tekisi. Joten valitsin tutun ja turvallisen leffaillan. Illan tietysti kruunasi "ei niin terveellinen"- ruoka. Olin jo jonkun aikaa katsellut http://pumpkin-jam.blogspot.fi/2014/03/soijabolognesepizza.html olevaa pitsaa. Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja tehdä tämä. Tämä oli enssimmäinen pitsa jonka tein ohjeen mukaan. (siis melkein). Ja tämä oli yksi syy miksi oikein kuvasin. Toinen oli, että hyvä ystäväni pyysi. Saaden näin kuvan onko pitsa hyvää. 

Siis tästä koko hauskuu lähtee liikkeelle. 


Pohjan tosiaan tein vanhalla ohjeella. Johon kuuluu pariikin kertaa kohotus. Tämä sopii hyvin minulle, kun saa tehdä kaikkea välissä. 

Ja saadaan pidennyttyä kokausta. 




Sitten kastikkeen tekoon. Luettuani blogista moneen kertaan kastikkeen tekoa päätin, että teen vain puolikkaan verran sitä.

Soijabolognesekastike:

1 Sipuli (käytin itse punasipulia, pientä sellaista)
noin 1 rkl oliiviöljyä
noin 1 1/4 dl soijaruohetta
vajaa rkl kasvisliemi
2 1/2 dl vettä
400g tomaattimurskaa eli yksi tölkki
                                                                                   1 rkl tomaattipyrettä
                                                                                   noin 1/2 rkl savupaprikajauhetta
                                                                                   jonkin verran chilijauhetta
                                                                                   noin 1 rkl tummaa balsamicoa
                                                                                   jonkin verran kuivattua oregaanoa
                                                                                   jonkin verran kuivattua basilikaa

Hienonsin sipulin. Kuumensin öljyn paistinpannulla ja kuulotin sipulin siinä. Lisäsin pannuunn soijarouheen ja sekoittelin niin kauan että soija oli imenyt öljyt itseensä. Sekoitin kasvisliemen veden sekaan. Jonka jälkeen lisäsin seoksen sekoittaen soijan sekaan. Kun soija oli turvonnut niin, että vesi oli kadonnut lisäsin tomaattimurskan, tomaattipyreen ja maisteet. Annoin olla noin 10-30 minuuttia miedolla lämmöllä. Seuraisin milloin kastike näytti hyvältä.

Kun olin saanut  pohjan kohotettua ja kastikkeen tehtyä niin oli kasaus. 

Tässä on nyt kuva ennen uuniin menoa. Hieno tyyli näyte.

Uuni oli vähän vajaa 250 astetta ja pitsa oli 10 minuuttia siellä.




Päälle viellä tuoretta basilikaa ja lasi punaviiniä. Kuten näkyy Rinolla oli jotain sanottavaa minun hyvää iltapalaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Täällä taas ....  On mennyt pitkään, kun olen viimeksi kirjoittanut. Nyt huomasin olisi hyvä muistuttaa itseäni mitä kaikkea saan tehtyä....